fredag 25 april 2014

Actionfoto med Sony A7 del 2 - Gung Gung

SONY A7 FE 55mm ISO 100 F1.8
SONY A7 FE 55mm ISO 100 F1.8

Två bilder från en hel serie bilder jag tog på Ted samtidigt som jag gungade honom (ju högre dessto bättre). Dessa togs med inställningen AF-C (Continuous autofocus). Jag a nvände som alltid enbart den centrala fokusarean/punkten.  Ska kameran själv gissa vart den ska fokusera i den här typen av fotografering är det kört redan från början.  Ställde för några bilder också in Speed. priority setting (5 bilder per sekund). Vanliga sekvenstagningen på ca 2 bilder per sekund funkade helt ok, då har man också autofokus.

Efter att allt var inställt som det skulle var det bara att gunga Ted, ta några steg tillbaka och försöka följa rörelsen med kameran och sedan ta en sekvens i taget..
Ca 45 stycken av totalt 65 bilder blev skarpa vilket är mycket bra, objektivet var även på största bländare (1.8) dvs wide open. Då blir skärpedjupet ca en decimeter så det gäller att ha rätt fokus.


Objektivet är för övrigt helt suveränt optiskt samtidigt som det medger snabb autofokus (objektivet gör ju sitt). Faktum är att Sony / Zeiss FE 55mm är ett av de bästa objektiven runt 50mm, nästan i klass med Zeiss Otus 55mm 1.4 (30000kr) men väger bara en bråkdel och kostar en tredjedel. Kombon Sony A7(r) och FE 55mm 1.8 är så bra det kan bli på fullformat just nu!

Mer gungbilder kommer



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar